Starověké Řecko

Příběh se odehrává v 10. století př. n. l. na poloostrově Kréta. Na ostrově se v té době kromě bohatých a vlivných lidí nachází také šest neohrožených rodin. Ty se musí vypořádat nejen s rozmary Bohů, ale i s útokem Dórů. Aby se jim to mohlo podařit, musí využít všech svých schopností a vědomostí, trénovat tělo i svou mysl. Podaří se našim nebojácným krétským rodinám ubránit si svůj domov?

Nacházím se ve Středozemním moři, poblíž Balkánského poloostrova, na ostrově Kréta. Krétská společnost je již v této době značně vyspělá, postavená města mají kanalizace (což je na tuto dobu velmi pokrokové!) a zdejší politický systém funguje velmi dobře. Na Krétě kromě mnoha bohatých a vlivných lidí bydlí i šest neohrožených rodin. Ačkoliv se zdá, že je vše v pořádku, čeká obyvatele těžká zkouška, při které budou muset bránit své domovy nejen před útoky Dórů, ale i před rozmary samotných Bohů.

Příběh začíná eskalovat v momentě, když se ztratí Poseidonův trojzubec, který byl nejspíše odcizený Hérou. Rodiny vědí, že bez trojzubce Poseidon nemá téměř žádnou moc - a tedy nemůže ovlivňovat počasí, které je pro jejich úrodu velmi důležité. A tak začínají mít strach o svou budoucnost. Mezitím Poseidon hovoří s Bohy o ztrátě svého trojzubce. Athéna, však tuší, kde by trojzubec mohla nalézt, a tak se pro něj sama vydává a potom ho Poseidonovi vrací. Varuje ostatní před Hérou, která zuří. Ačkoliv by mohlo zdát, že po nalezení trojzubce čekají Kréťany už jen dobré časy, tak tomu tak bohužel není. Na Krétu se blíží pohroma.

Na ostrov přicházejí Dórové a obyvatelé se musí uchýlit do bezpečí, které mohou nalézt pouze v pevnosti na druhé straně ostrova. Rodiny čeká velmi strastiplná cesta, protože dostat se tam není vůbec lehké. Jedinou volnou cestou jak se tam dostat je cesta přes bažiny, neboť ostatní cesty střeží rozzuřená Héra. Přes všechny nástrahy a léčky, se kterými se Kréťané musí během své cesty vypořádat, se jim podaří dostat do bezpečí.

Navzdory všemu se i Dórům podaří dostat k pevnosti a tak na ni zaútočí. Kréťané se brání, ale vidí, že není v jejich silách Dóry přemoci. Athéna jim radí, aby za tmy uprchli do Řecky, kde mají vyhledat Orákulum. V Orákulum je jim předpovězeno, že jejich nové město povstane jako Fénix z popela. Toho mohou docílit pouze tak, že využijí všech svých vědomostí a budou trénovat tělo i ducha. K tomu má každé rodině pomoci místní domorodec.

Na Olympu je jedno volné místo, které může zaujmout kdokoliv. O tom dostat se na Olymp sní snad každý a to i zlý Bellerofontes. Ukáže se, že domorodci nejsou jen ledajací domorodci, ale jsou to hrdinové s nadpřirozenými schopnostmi stojící na straně Řeků a sní také o místu na Olympu. A tak žádají rodiny o pomoc. Začíná boj o hegemonii, každý chce zvítězit.

Kréťany čeká první bitva, ve které společně bojují proti Bellerofontesovi, který je poražen. V druhé (a také v poslední) bitvě bojují rodiny o místo na Olympu mezi sebou. Vítěz se stává mocným hegemonem.