Včelky

Příběh o včelkách se odehrával na malé louce v Českém ráji. Na louce se sešly malá vajíčka různých barev, ze kterých se vyklubaly včelky, včelky dělnice. Ve společném úlu se vylíhlo šest nových královen, které budou soupeřit. Úkolem každého oddílu včeliček je vychovat si svoji královnu a založit si svůj vlastní. Jak se to oddílům povedlo?

Příběh o včelkách začíná na malé louce pod hradem Valečov v nedalekém Českém Ráji. Všichni malí táborníci byli úplně na začátku vajíčky různých barev, různých oddílů, a společně spolu s ostatními kamarády žili v jednom útulném úlu. Z vajíček se potom vyvinuli z fáze larvy, přes předkuklu až po fázi kukly, v krásné včelky dělnice, a dohromady sloužili jedné královně.

Bohužel jejich královna byla již stará, nemocná a pomalu umírala. Jak tomu bývá, vždy když je královna stará a včeliček je v úlu hodně, stejně jako tomu bylo u nás, začnou se v něm líhnout další nové královny. No, a v našem úlu se jich vylíhlo rovnou šest! Úkolem každého oddílu je rozšířit ten svůj o tolik včelek a zkušeností, abyste mohli nakonec s jednou z královen odlétnout a vyrojit se. A protože každá včelička během svého života vykonává postupně několik prací, několik rolí pro úl, tak i pro vás je důležité každou z těchto rolí pro úl získat.

Každý den v přírodě je úplně jiný, a proto mělo počasí velký vliv na to, jak se našim oddílům při plnění jejich úkolu dařilo. I přes občasnou nepřízeň počasí, se všem oddílům podařilo vychovat dostatek včeliček, a tak se mohly vydat najít své královny schované v úlu. Ve chvíli, kdy se jim podařilo královnu nalézt, moly se vyrojit a tak splnily svůj poslední cíl.