Japonsko

Ocitáme se v období zvaném SENGOKU JIDAI (alias období válčících klanů). Vojenskému veliteli Japonska - ŠOGUNOVI - se vláda vymyká kontrole. Země je navíc zasažena zemětřesením a došlo k vypuknutí hladomoru. Lidé se bouří a vznikají nepokoje. Nejdřív mezi lidmi nižšího postavení, ke kterým se ale později připojují i majetní a vysoce postavení DAIMYOVÉ - vůdci méně či více významných klanů. V celé zemi začíná panovat chaos a menší potyčky přerůstají ve válku. Jak to skončí? Kdo vyhraje?

Náš příběh začíná po vzpouře obyvatel blízko hlavního města Kyoto, ze kterého před vojenskou silou Šoguna utíká několik skupinek chudších lidí. Právě tito lidé jsou nejvíce znechuceni chamtivostí a lhostejností nynějšího vládce celého Japonska a touží nejen po změně, ale také po pomstě. Každá skupinka se přidává do služeb jednoho z šesti nejmocnějších klanů, které jsou vždy vedeny slavným Daimyo* a jemuž přísahají věrnost.

Přehled vůdců jednotlivých klanů:

  • Date Masamune (Date Masamune)

  • Uesugi Kenshin (Jesugi Kenšin)

  • Takeda Shingen (Takeda Šingen)

  • Shimazu Yoshihiro (Šimazu Jošihiro)

  • Mori Motonari (Móri Motonari)

  • Chosokabe Motochika (Čosokabe Motočika)

Dochází i ke sporu mezi jednotlivými klany. Ty mezi sebou soupeří o území a shromažďují co největší vojenskou sílu ve jménu svého vůdce. Válku vedou za účelem oslabení svých rivalů tak, aby měli prostor pro útok na hlavní město Kyoto. Pokud by se jim podařilo dobýt Koyto a vyhnat současného Šoguna, mohou za nového Šoguna prohlásit sami sebe.

Naštěstí ani v japonském městečku nedojde vše tak daleko, aby jen jeden klan získal absolutní nadvládu. Neboť jsou všechny klany dlouhou válkou vyčerpané a jediný kdo na jejich válčení mezi sebou získal je Šogun. A proto je svolán sněm všech šesti nejdůležitějších klanů, včetně našich malých dobrodruhů, na kterém se klany dohodnou na společném postupu proti utlačovateli. Díky vzájemné spolupráci nakonec Šoguna zvládnou porazit a vládu si mezi sebou spravedlivě rozdělí.


*Daimjó je označené člena japonské vysoké šlechty, osobních vazalů, formálně mu podřízených, ale ve skutečnosti nezávislých pánů provincií