Vesmír

Všichni se nacházíme na planetě Zan’z v galaxii Neurex, která je centrem veškerého dění, neboť se zde nachází hlavní sídlo vesmírného království. Galaxie Neurex je po nárazu obrovského meteoritu značně poničená, a proto je potřeba její slávu opět obnovit. Občané musí vybírat pečlivě mezi dvěma následovníky, kdo z nich jejich galaxii Neurex v novém věku povede lépe. Mají na výběr mezi Mailem Stightem a Nuan´Ankh. Zvolí si správně?

Pojďme si nejprve stručně představit naši rivaly. Nuan´Ankh, známá jako jedna z největších plenitelek vesmíru, která má jediný cíl, o kterém ostatní zatím netuší, a to vyhrát za každou cenu. Proti ní stojí udatný Mailo Stight, kterému jde naopak především a dobro všech obyvatel galaxie Neurex.

V galaxii žije už jen pět posledních rodů, tj. pět skupinek našich malých dobrodruhů, které čeká nelehký úkol při výběru dalšího následníka trůnu. Jedním z nejdůležitějších úkolů, které musí zvládnout, je záchrana pěti mláďat rodu Wiaven. Mláďata jsou velmi důležitá pro budoucnost celé galaxie, neboť představují její paměť od počátku věků. Bohužel pachatel, který je unesl, nezanechal za sebou žádné stopy, a tak celá situace mezi rivaly eskaluje.

Mailo začíná tušit, že Nuan nemá čisté úmysly, a proto se snaží obyvatele galaxie varovat. Ti mu ale nevěří, a tak se pokouší sám očistit své jméno. Bohužel Nuan je velmi mazaná, a proto se zdá, že únoscem je přeci jen Mailo. A jelikož se den korunovace blíží, zdá se, že vítězem přeci jen bude Nuan, milovnice chaosu a ničení. Obyvatelé galaxie vůbec netuší jak velkému nebezpečí čelí.

K překvapení všech, během příprav Nuan sama sebe omylem prozradí a přizná se k únosu našich Wiaven. Mailo je tak jediným vhodným následníkem a je jednohlasně zvolen novým králem galaxie Neurex. Ukáže se, že Mailovi se při očišťování svého jména podařilo nalézt mnoho dalších obydlených planetek. A tak naši galaxii čeká nový začátek, ve kterém budou nového vládce Maila doprovázet i naši malí dobrodruzi jako jeho rádci.