Asterix a Obelix

V letošním roce se dostáváme do časů Asterixe a Obelixe. Dějová osa celého příběhu se odehrává v duchu útoků Římanů na Galy. Našich pět malých vesnic se brání proti každodenním římským útokům a snaží se Římany vyhnat z Galie. To se našim malým dobrodruhům po Velké bitvě podaří a Římané jsou ze země vyhnáni. A jak to tak bývá, dochází ke sporu o území mezi samotnými vesnicemi a Galové tak začínají bojovat mezi sebou. Nejdůležitější odměna je však uchována v Panoramixově tajné posvátné bedně, podaří se našim hrdinům získat tento poklad?

Příběh vznikl na motivy příběhu Asterixe a Obelixe.

V letošním roce se dostáváme do časů Asterixe a Obelixe. Dějová osa celého příběhu se odehrává v duchu útoků Římanů na Galy. Našich pět malých vesnic se brání proti každodenním římským útokům a snaží se Římany vyhnat z Galie. To se našim malým dobrodruhům po Velké bitvě podaří a Římané jsou ze země vyhnáni. A jak to tak bývá, dochází ke sporu o území mezi samotnými vesnicemi a Galové tak začínají bojovat mezi sebou.

Mohlo by se zdát, že každý den je v boji stejný, ale opak je pravdou. Naši malí hrdinové každý den narazí na nějakou příběhovou postavu, která je žádá o pomoc nebo pro ně má záludný úkol. Za zmínku stojí rybář Alfabetix, který žádá naše hrdiny o propašování jeho úlovku přes římské stráže. Vesnici, které se tento úkol podaří, bohatě odmění.

Nejdůležitější odměna je však uchována v Panoramixově tajné posvátné bedně, podaří se našim hrdinům získat tento poklad?